Home
NHTPlus
GGB
Materiaal
Nieuws
Agenda
Chauffeurs
Opleiding
Profcheck
Links
Foto
Video
Contact
Disclaimer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

Donderdag 25 feb 2021 brand Vlaardingen

 

Inzet NHTPlus:  15 aug 2020 waterlekkage Rotterdam

Inzet NHTPlus:  19 nov 2019 mensen in koel container Vlaardingen

Inzet NHTPlus:  25 juli 2019 meerdere mensen onwel strand extreme hitte.


Afgelopen donderdag 29 juni hebben 2 NHTPlus teams mee gedaan met een grote anti terreur oefening in Dordrecht, de NHTPlus hebben samen met de ambulancedienst de gewonden slachtoffers behandeld.

https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/29/07-realistische-anti-terrorisme-oefening-in-dordrecht.html

 


Ruim achthonderd mensen hebben zondag tijdens de marathon een beroep gedaan op de hulpposten. Dat is meer dan een verdubbeling in vergelijking met andere jaren. Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond kwam de stijging door de warmte en een groter aantal lopers.

Lees meer


Op zaterdag 18 maart hebben wij als NHTPlus voor het Vlietlandziekenhuis gestaan tijdens de opendag.

Klik hier voor foto's


VRR Overheidsorganisatie Van Het Jaar 2016

 


Lees hier het verhaal en de ervaringen van NHTP lid Inge over de oefening in Engeland. http://www.noodhulpteam-rr.nl/engeland.htm


Een onverwachte triage, lees het verhaal van NHTP lid Yvonne Stolk


Zaterdag 25 juni zal het Rode Kruis tijdens het VL Loggerfestival in Vlaardingen aanwezig zijn met een verzamelbox voor gebruikte mobieltjes en tablets. Met de opbrengst hiervan bekostigt zij jeugd EHBO cursussen.

Ieder jaar worden in Nederland miljoenen nieuwe telefoons aangeschaft maar de onderdelen uit de oude telefoons kunnen soms hergebruikt worden. Ook u heeft waarschijnlijk nog wel ergens in een la of kast een oud mobieltje of tablet liggen.

Doe mee! Doneer uw oude telefoons en tablets (deze mogen ook kapot zijn) aan het Rode Kruis!   Een super actie die u niets kost en het Rode Kruis veel oplevert.


Niet vergeten; voordat u naar het Loggerfestival komt, oude mobieltjes in de tas  ;)
 

Dank u wel en tot ziens de 25e!                                                              


Rode Kruis-vrijwilliger helpt reanimeren na hartaanval

​​#EHBO - Gelukkig had Daniel Stofberg een EHBO-cursus bij het Rode Kruis gevolgd. Nu wist hij tenminste wat hij moest doen, toen een oudere man in zijn buurt een hartaanval kreeg.
Daniel stond donderdag 19 mei rustig te wachten bij het Centraal Station in Rotterdam. Het was bijna zijn beurt om De Trap op te gaan toen deze ineens ontruimd werd. Een oudere man had bovenaan de trap een hartaanval gekregen.
 

EHBO-Rotterdam.PNG
 Journalist Niels Kalkman maakte deze tweet over de hulpverlening op De Trap.   

Hartmassage met AED

De 23-jarige Rode Kruis-vrijwilliger identificeerde zichzelf direct als EHBO-er en rende naar boven, waar stewardess Sandra al aan het ​reanimeren was. De mevrouw van security was bezig met beademen en Daniel nam direct de hartmassage en de AED over van een minder geoefende omstander. Tijdens zijn EHBO cursus leerde Daniel precies hoe hij d​e automatische externe defibrillator moest bedienen en dat kwam nu goed van pas. Het apparaat gaf aan dat hij de patiŽnt een schok moest geven en dat deed hij. 

Applaus voor hulpverleners

Mede door het directe en snelle optreden van onder andere DaniŽl is de reanimatie succesvol geweest. Omstanders applaudisseerden dan ook voor alle hulpverleners na deze geslaagde reanimatie.

Wil je ook weten wat je kunt doen als iemand in jouw omgeving een hartaanval krijgt?
Meld je nu aan voor een EHBO-cursus bij jouw in de buurt.